HOĆE JEZIK PRAVO: Netanyahu rekao pa porekao da je Izrael nuklearna sila

Izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahu izletjelo je u nedjelju da je Izrael nuklearna sila, pa se kiselog smješka ispravio i svoju zemlju nazvao energetskom silom.

  • Svijet

  • 05. Jan. 2020  

  • 0

Već desetljećima se vjeruje da Izrael posjeduje atomski arsenal, ali to nikada nije potvrdio ili opovrgnuo.

Netanyahu je na sjednici vlade čitao unaprijed pripremljenu izjavu na hebrejskom jeziku o dogovoru s Grčkom i Ciprom o podmorskom plinovodu.

"Ovaj je sporazum važan jer pretvaramo Izrael u nuklearnu silu", rekao je Netanyahu i ubrzo se ispravio "u energetsku silu".

 

Potom je zastao, nasmješio se i priznao da je pogriješio te nastavio s čitanjem izjave.

Rijetka greška jednog od najiskusnijih izraelskih političara ubrzo se proširila društvenim mrežama.

Netanyahu se bori za politički opstanak na izborima 2. ožujka nakon dva kruga izbora u travnju i rujnu prošle godine koji nisu dali jasnog pobjednika.

U studenome je optužen za korupciju koju uporno niječe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...