NAKON IRANA DONALD TRUMP ZAPRIJETIO I IRAKU: „Biće oštrih sankcija, samo pokušajte ovo uraditi...“

Parlament Iraka odlučio je juče da protjera snage međunarodne koalicije iz te zemlje zbog američkog napada na bagdadski aerodrom u kome je poginuo iranski general Kasem Solejmani

  • Svijet

  • 06. Jan. 2020  

  • 0

Američki predsednik Donald Trump zaprijetio je Iraku strogim sankcijama u slučaju da američke trupe moraju da napuste tu zemlju.

"Ako traže da odemo, ako to ne učinimo na vrlo prijateljskoj bazi, mi ćemo im uvesti sankcije kakve nikada ranije nisu vidjeli", rekao je Trump novinarima u nedjelju uvečer, pošto je u irački parlament zatražio protjerivanje američkih vojnika.

On je dodao da bi sankcije uvedene Iranu djelovale slabo prema sankcijama koje bi SAD uvele Iraku.

Parlament Iraka odlučio je juče da protjera snage međunarodne koalicije iz te zemlje zbog američkog napada na bagdadski aerodrom u kome je poginuo iranski general Kasem Solejmani, javljaju agencije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...