HISTERIJA NA DESNICI: Milanovićeva pobjeda izazvala očaj među desničarima, boje se "Udboslavije"

Pobjeda Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima izazvala je očaj među glasačima desnice koji sebi inače vole tepati da su domoljubi.

  • Regija

  • 06. Jan. 2020  

  • 0

Bratoubilački rat na desnici koji se rasplamsao zbog kandidature Miroslava Škore nije završen u drugom krugu predsjedničkih izbora niti je Kolinda Grabar-Kitarović kao “manje zlo” za Škorine fanove uspjela oko sebe okupiti takve glasače, nego se samo nakratko smirio da bi u izbornoj noći nanovo eksplodirao.

Bratoubilački rat na desnici se nastavlja

Kada se pogledaju komentari ispod članaka na desničarskim portalima i ono što tzv. domoljubi pišu po društvenim mrežama, jasno je da su jedni druge uhvatili za vratove i da se nemilosrdno časte sa žestinom koju većinom rezerviraju za “komunjare”, “Jugoslavene” i one koji “mrze sve hrvatsko”.

Desničarska raja je naročito pogubljena zbog Milanovićeve pobjede jer o svemu još uvijek šuti desničarska kolumnistička ergela koja je u kampanji većinom zdušno navijala za Kolindu i HDZ, a gazila Škoru. 

Muk desne kolumnističke ergele

Dok su lijevo-liberalni mediji već u izbornoj noći objavili svoje prve analize i dok su danas puni kolumni o tome što rezultat predsjedničkih izbora znači, na desničarskim portalima vlada znakovit muk.

Nema još tekstova Tihomira Dujmovića, Borislava Ristića i ostalih koji su desničarsko glasačko tijelo pred izbore poučavali što bi i kako trebalo. Valjda još nisu došle direktive iz Središnjice kako će se objasniti Kolindin poraz i čiji je to još poraz u HDZ-u, pa desničarski propagandisti mudro šute i čekaju da im nadređeni kažu što da misle, odnosno pišu. Jedino se javio Ivica Šola koji je veleumno proglasio da je “bitka koju je Kolinda vodila bila unaprijed osuđena na neuspjeh”. Prije izbora to nije pisao.

Pogubljenost desničarskih glasača

Zato su sami prepušteni ostali desničarski glasači koji su pokazali svu raskoš svoje emocionalne nezrelosti, političke potkapacitiranosti i suštinske prevrtljivosti. Uvjereni da su oni “gazde Hrvatske”, kako je to formulirao jedan HDZ-ovac sinoć prije objave prvih rezultata, desničarski glasači sada divljaju jer im je stvarnost još jednom dokazala da većina građana RH ne drži do njihove opsesije krvlju, Domovinskim ratom, braniteljima i ostalim “svetinjama”.

Napominjemo kako nismo intervenirali u komentare koje ćemo citirati u ovom članku, želja nam je bila zaštititi autentičnost izraza glasača desnice.

alt

“Jednom rijecju UDBOSLAVIJA!” zavapio je tako jedan od njih kada su objavljene izlazne ankete. "Evo komunizam se vraća u državu divljaka,.Žao mi svih ljudi što poginuše za domovinu od stoljeća sedmog”, konstatirao je drugi, dok je treći prilično mudro zaključio da “podjela desnice dovodi do pobjede ljevice."

Škoro je kriv za sve

Među raspamećenim desničarima može se primijetiti i mnogo negativnih komentara na Škorin račun, jer upravo njega mnogi krive za Kolindin poraz.

"Eto vam "škorini" pametnjakovići koji ste pljuvali Kolindu , sad gledajte ovo govno sljedećih 5 godina", "Nikad nećeš biti moj predsjednik, možeš zahvaliti Škoru što si pobijedio. Fuj", "Dobio je većinom,a smeće je Škoro koji je dobio 24% glasova,a 2 put će dobiti 100% kuraca.", "Moje čestitke Škori na prvoj izbornoj pobjedi. Što se mene tiče neka pila staru trešnju, napravi štafetu i pošalje po Bujancu svom predsjedniku", neki su od tih komentara.

alt

Za sve im je kriv - Plenković

No može se naći i jednaka količina komentara kojima je najveći krivac za sve Andrej Plenković.

"Ovo se samo jednom čovjeku mora zahvaliti na dovođenju Zorangutana za Predsjednika na vlast,Plenkovića i glupane koji podržavaju njega i njegovu politiku", "HDZ i politika koju provode su jedini krivci što notorni Milanović nakon premijerske sjeda i u predsjedničku fotelju.", "Više je nego žalosno na što se Plenki izvlači (Škoro), čista demagogija. Samo takav gard zadrži pa ćeš vidjeti rezultat na parlamentarnim izborima", to su reprezentativni komentari na Plenkovićev račun.

Ima tu i poruka za poraženu Kolindu Grabar-Kitarović, ali mnogo manje. Čini se da su i njeni glasači razumjeli kako je ona u cijeloj priči samo nečija lutka na koncu.

Paranoični desničari su uvjereni da su udbaši i Milanović i Plenković i Škoro

"Gđo Kitarović, izgubili ste izbore i svoje birače kad kad ste se odrekli politike koja vas je dovela na Pantovčak i pristali biti lutka na Plenkijevom koncu. Zbogom”, poručuje tako Kolindi jedna njena nekadašnja podržavateljica.

U svakom slučaju, u desničarskoj internetskoj kanalizaciji vlada i dalje potpuno rastrojstvo zbog Milanovićeve pobjede, s obzirom na to da je riječ o ljudima koji su iskreno uvjereni kako je novoizabrani predsjednik “komunjara” i agent Udbe. No, po mišljenju istih, agenti Udbe su i Kolinda i Plenković i Škoro, zapravo manje-više svi u Hrvatskoj. Da nije opasno, bilo bi tužno.

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...