MIRJANA HRGA ODLAZI S PANTOVČAKA, KOFERE PAKUJE I KONTROVERZNI LJUBUŠAK: Ovo su svi savjetnici Kolinde Grabar-Kitarović koji ostaju bez posla, ali neki će se dobro okoristiti…

Dio “stanara” Ureda predsjednika otići će s Pantovčaka s Kolindom Grabar-Kitarović nakon što se u Ured predsjednika za manje od dva mjeseca useli novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović

  • Regija

  • 07. Jan. 2020  

  • 1

Aktualna predsjednica Hrvatske imala je u svom uredu 11 dužnosnika i još pet savjetnika koji su taj posao radili volonterski. 

Među njima najpoznatiji je dugogodišnji političar Mate Granić koji je bio predsjedničin posebni savjetnik. Za STEM područje savjetnik je bio Nenad Bakić, za demografiju ugledni demograf prof. dr. Anđelko Akrap, za zdravstvo Tomislav Madžar, a za branitelje Ante Deur.

Oni, pak, savjetnici koji su bili na dužnosničkim funkcijama, a ne ostanu na sadašnjoj poziciji ili nemaju neki drugi posao, imat će pravo nakon odlaska s Pantovčaka primati svoju sadašnju plaću šest mjeseci i, ako to budu željeli, dodatnih šest, s tim da se u toj drugoj polovici primanja smanjuju za pola.

S Kolindom Grabar-Kitarović sigurno odlaze predstojnica njezina kabineta Anamarija Kirinić te pročelnica Natalija Hmelina. I savjetnica za stratešku politiku te odnose s Vladom i Saborom, Mirjana Hrga, također odlazi, kao i savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener te za europsku i vanjsku politiku Sebastian Rogač.

Na popisu dužnosnika u Uredu predsjednice su i Marko Primorac, savjetnik za gospodarstvo, te Renata Margetić Urlić za društvene djelatnosti i mlade, javnost poznatija po nedavnom pokušaju prekida sučeljavanja dvoje kandidata na RTL-u. Među onima koji bi mogli otići su glavna tajnica Mirjam Katulić, šefica protokola Tina Tödtling i glasnogovornica Ivana Crnić.

(SB / JL)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...