ŠOKANTNI SNIMCI IZ IRANA: Neposredno nakon polijetanja u Teheranu srušio se Boeing 737 sa 180 putnika, NEMA PREŽIVJELIH…(VIDEO)

Ukrajinski putnički avion tipa Boeing 737 sa 180 putnika i članova posade srušio se u srijedu nešto poslije 6 ujutro po lokalnom vremenu u Iranu, izvještava BBC pozivajući se na lokalne medije

  • Hronika

  • 08. Jan. 2020  

  • 0

Zrakoplov u vlasništvu prijevoznika Ukraine International Airlines srušio se neposredno nakon polijetanja s aerodroma Imam Homeini u Teheranu, javlja državna iranska agencija Fars.

Prema prvim informacijama, avion je letio na liniji za Kijev.

BBC ističe da nije poznato je li ova nesreća na bilo kakav način povezana s iranskim napadom na iračke vojne baze u kojima su stacionirani američki vojnici. Iranski mediji javljaju da se vjeruje da je avion pao zbog 'tehničkih problema', ali ne navode detalje.

Na mjesto nesreće poslane su spasilačke službe.

- Avion je u plamenu, ali poslali smo ekipe i možda uspijemo spasiti neke putnike, izjavio je šef iranskih interventnih službi Pirhossein Koulivand za tamošnju državnu televiziju, kako ga citira agencija Reuters.

U međuvremenu je iranski Crveni polumjesec objavio da 'nema mogućnosti da je iko preživio' nesreću.

BBC-jev dopisnik Ali Hashem na Twitteru je objavio nekoliko fotografija s mjesta pada koje sugeriraju da je gotovo cijeli avion izgorio. - Vrlo vjerojatno nema preživjelih, napisao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...