PLENKOVIĆ SE VEĆ HVATA ZA GLAVU: Prvi potez budućeg predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića bio je ODBIJANJE...

Izabrani predsjednik Zoran Milanović dobio je poziv na svečanost povodom početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu...

  • Regija

  • 09. Jan. 2020  

  • 0

..., no on se na tom pozivu zahvalio i odbio doći na svečanost, potvrđeno je iz Ureda izabranog predsjednika, javlja N1.

On je na tu svečanost pozvan još kao bivši premijer, no u njegovom timu smatraju da nema potrebe da se na istom mjestu pojavljuju on kao izabrani predsjednik i aktualna predsjednica Hrvatske.

Večeras će se na Pantovčaku održati i svečana večera koju upriličuje aktualna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na koju kao izabrani predsjednik Zoran Milanović nije pozvan, s obzirom da nije ni u skladu s diplomatskom praksom da se dvoje predsjednika u ovoj situaciji nalaze zajedno na takvom događaju. Na svečanoj večeri uz predsjednicu, premijera, ministe i predsjednika Hrvatskog sabora bit će i brojni drugi uzvanici kao i predsjednica EK, povjerenici i ostali članovi Europske komisije i visoki uzvanici EU.

Milanović se u srijedu navečer sastao s Charlesom Michelom, predsjednikom Europskog vijeća.

“Michel je stigao u Zagreb povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te je svoj boravak u Zagrebu iskoristio i za neformalni sastanak s izabranim predsjednikom Milanovićem. Sadržajan i prijateljski razgovor Milanovića i Michela potrajao je gotovo sat vremena”, priopćili su iz Ureda izabranog predsjednika Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...