LAKO MU JE BILO S KOLINDOM: Evo šta ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić očekuje od Zorana Milanovića…

Milanović mu je zadavao glavobolje kada je bio premijer...

  • Regija

  • 09. Jan. 2020  

  • 0

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić izjavio je kako se nada da će se politika Zorana Milanovića na funkciji predsjednika Hrvatske, što se tiče odnosa prema Beogradu, razlikovati od one koju je vodio kao premijer Hrvatske i onoga što se od njega moglo da čujemo tokom predizborne kampanje.

"Srbija i Hrvatska treba da grade dobrosusjedske odnose na svim poljima jer to je važno za stabilnost čitavog regiona. Imamo mnogo prostora za saradnju i ja se nadam da će novi predsjednik Hrvatske tome istinski da se posveti", rekao je Dačić za Blic.

Prema riječima Dačića, za ocjenu kakvu će politiku voditi Milanović bit će vremena kada stupi na dužnost u februaru, a "naročito kada budemo vidjeli na djelu njegovu politiku".

"Ko god je izabran za predsjednika Hrvatske, a izabran je Zoran Milanović, treba da radi na poboljšanju odnosa između Beograda i Zagreba", rekao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...