SVI SU OSTALI U ČUDU: Ribari kod Mljeta izvukli tajanstvenu crvenu kutiju tešku više od 100 kilograma, sumnja se da je...

Ova kutija nema oznaka, narančaste je boje, oko 130 cm promjera, oko 100 kg teška, a manji je uteg promjera 40×40 centimetara

  • Regija

  • 09. Jan. 2020  

  • 0

Ribari broda Marian II u srijedu su između otoka Mljeta i otočića Svetog Andrije u dubrovačkim Elafitima sa 140 metara dubine izvukli neobičnu neidentificiranu plutaču s lancima i utegom koja je bila opremljena elektronskom opremom, piše Morski.hr.

- Cijelu zimu kočamo tu i ništa ovako nikad nismo uhvatili, a i gambeti i kadene (kopče i karike lanca) novo, sve se sjaji, a nije inox - priča za Morski.hr Darko Kunac Bigava iz Podgore, dodajući da ovaj uređaj očito nije bio dugo u moru.

- Ova kutija nema oznaka, narančaste je boje, oko 130 cm promjera, oko 100 kg teška, a manji je uteg promjera 40×40 centimetara, da ga ni nas trojica ne možemo makniti. Čini mi se da je neki uređaj za mjerenje s utegom da potone i ima onu električnu kuku da se opusti, pa da mogu uzeti podaci i da mogu promijeniti baterije - rekao je Kunac Bigava te dodao da i njega zanima tko je to tamo ostavio kako bi mu mogao adresirati naknadu štete od oko 20,000 kuna koja se dogodila paranjem mreža.

Nakon što su fotografije uređaja objavljene na društvenim mrežama, među ribarima se razvila i teorija da su uređaj u moru ostavili Amerikanci ili da im je ostao greškom. Korisnici društvenih mreža sugerirali su da je moguće da se radi o nekakvom stacionarnom oceanografskom instrumentu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...