SJEČA U REDOVIMA HDZ-a: Nakon debakla Plenković raspušta zagrebački ogranak stranke, kada se Milijan Brkić uključio sve se raspalo, u sve je uključen i ČOVIĆEV PLAGIJATOR…

Plenković zbog fijaska planira suspendirati zagrebački HDZ i desničarske jastrebove upozoravajući i na ključni argument – u drugom krugu protiv Zorana Milanovića nakon angažmana Milijana Brkića, Kolindin zaostatak se udvostručio

  • Regija

  • 09. Jan. 2020  

  • 0

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković neće mirno čekati da ga unutarstranački protivnici proglase glavnim krivcem za poraz Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, i to zato što, prema njihovim tumačenjima, stranku nije okrenuo više udesno. Na otvoreni rat koji su protiv njega započeli još i prije no što je Državno izborno povjerenstvo proglasilo službene rezultate izbora, uzvratit će im jednako žestoko.

Čak trojica visokih stranačkih dužnosnika bliskih vrhu HDZ-a i samom Plenkoviću, neovisno jedan o drugom, potvrdila su za Nacional da će Plenković na pokušaj rušenja uzvratiti – tako što će on srušiti njih.

“Blitzkrieg! Bez najave!” tim je riječima jedan od tih trojice visokih dužnosnika opisao što Plenković namjerava napraviti odmah nakon predsjedničkih izbora.

Drugi dužnosnik situaciju je opisao još plastičnije: “Ako on njima ne skine glavu, oni će njemu. Sad kreće tarapana bez rukavica.”

Jedan od prvih poteza u tom bi smislu trebalo biti raspuštanje zagrebačkog HDZ-a i suspendiranje nekoliko članova stranke za koje vrh stranke ima dokaze da su otvoreno opstruirali izbore. Upravo zagrebačka organizacija detektirana je ne samo kao najveći gubitnik izbora, već i kao žarište svih ostalih problema.

Osim Andrije Mikulića kao formalnog šefa zagrebačke organizacije, Plenković i njemu bliski ljudi napokon su, čini se, shvatili da ključne poteze u zagrebačkoj organizaciji i dalje diktira Milijan Brkić koji mu cijelo vrijeme “radi o glavi”, a izbornu noć i poraz Kolinde Grabar-Kitarović odmah je iskoristio kako bi najavio mogućnost svoje kandidature za predsjednika stranke.

Nacional je od sugovornika bliskih Plenkoviću doznao koji su to ključni argumenti kojima će se on već na sjednici predsjedništva HDZ-a, ali i na drugim stranačkim tijelima, koristiti u obračunu s osobama koje smatra najodgovornijima za poraz Kolinde Grabar-Kitarović.

“Plenković ima dokaze da su neki stranački dužnosnici opstruirali kampanju Kolinde Grabar-Kitarović s namjerom da ona ne uđe ni u drugi krug. To im je bio cilj broj jedan, kako bi njezin što veći poraz mogli njemu natovariti na leđa. Kad im to nije uspjelo, pojavio se Milijan Brkić kao ‘spasitelj’ i doveo svoju ekipu: Zorana Tomića iz Mostara koji je slovio kao plagijator programa ‘5 plus’ koji je radio za Karamarka i čovjek na vezi sa Zdravkom Mamićem, Vladu Galića, bivšeg predsjedničina savjetnika koji je zbog afere SMS morao otići s Pantovčaka, a u prvi plan ponovno je stavio i Tomu Madžara, čuvenog savjetnika s cekerom.

Ta ekipa računala je s tim da će za njih svaki ishod biti povoljan i da ne mogu izgubiti. Ako Kolinda pobijedi, oni će si pripisati zasluge, ako izgubi, pravdat će se da ih se nije na vrijeme uključilo u kampanju. Međutim, što se dogodilo. Dolazimo u situaciju da, nakon što su se oni uključili u kampanju, Kolinda u drugom krugu gubi od Milanovića s većom razlikom nego u prvom krugu. U prvom krugu gubila je tri posto, a nakon što se pojavio ‘Vaso spasitelj’ izgubila je sa šest posto razlike. Dakle, dolazimo do situacije u kojoj Brkić ne može iskoristiti tu priču i reći ‘Ja doš’o, ona pobijedila’, nego se dogodilo upravo suprotno. On je u tih 14 dana uspio dodatno zeznuti priču i bio je crvena krpa za Istru, Zagreb i najveći dio birača centra i neodlučnih koji su se vidjevši njega i one redove na izborima u Bosni i Hercegovini, dodatno mobilizirali”, rekao je Nacionalu taj visoki izvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...