ČOVIĆ RAZOČARAO DODIKA: Na obilježavanje 9. januara ove godine nije došao niko iz HDZ-a

Čović je prošle godine sudjelovao na svečanoj akademiji i oblježavanju inače neustavnog dana RS-a nakon čega je pretrpio teške političke batine, osobito iz Zagreba.

  • Mini market

  • 09. Jan. 2020  09. Jan. 2020

  • 1

Prema saznanjima "Slobodne Bosne" lider HDZ-a BiH Dragan Čović ove godine nije otišao na obilježavanje 9. januara koga u RS-u slave kao Dan republike.

Kao što je poznato, Čović je prošle godine sudjelovao na svečanoj akademiji i oblježavanju inače neustavnog dana RS-a nakon čega je pretrpio teške političke batine, osobito iz Zagreba.

Naime, prošle godine je RS odlikovala ratnog zločinca Slavka Lisicu koga je sud u Šibeniku osudio na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina, a svečanosti odlukovanja ratnog zločinca prisustvovao je i Dragan čović što je izazvalo neviđenu provalu bijsa u Hrvatskoj i BiH, a  Draganu Coviću nanijelo veliku političku štetu. Prošlogodišnjem skupu je također prisustvovao ambasador Hrvatske Del Vechio koji je nakon toga ekpresno smijenjen i poslan u penziju.

Kako saznajemo, Čović je i ove godine dobio službeni poziv iz Banja Luke, no nije se usudio otići i čestitati svom prijatelju Dodiku.

Kako saznajemo, ne samo da Čović nije bio iz HDZ-a, nego niko od članova HDZ-a ne prisustvuje današnjoj svečanosti. Podsjećamo da je prošle godine uz Čovića bio i Vjekoslav Bevanda, tadašnji minisitar financija u Vijeću ministara BiH.

Inače, diplomatski kor u BiH redovno izbjegava sudjelovanje na obilježavanju 9. januara kao dana RS-a a izuzetak je samo Ruska federacija i Srbija čiji se ambasadori redovno pojavljuju na banjalučkoj manifestaciji. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...