MA NI SUDNJI DAN JOJ NE MOŽE NIŠTA: "Srpska će nastaviti da traje za sva vremena"

Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, rekla je da Srpska traje 28 godina te da će nastaviti da traje za sva vremena.

  • Politika

  • 09. Jan. 2020  

  • 5

"Danas smo ponosni na Republiku Srpsku koja svakim danom izgleda modernija ali to nije bilo nimalo lako posebno ne u okruženju kakvo je Bosna i Hercegovina", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je pred Srpskom veliki posao te da Srpska želi čvrste i neraskidive veze sa Srbijom koja joj je oslonac ali i da se ne smije izostaviti iz vida da je Republika Srpska mnogima trn u oku te da mnogima smeta to što je Republika Srpska nastala u miru.

Cvijanovićeva je rekla da je Srpska nastala, i institucije dobila u miru za razliku od Federacije koja je nastala u ratu.

"BiH u kojoj se poštuju institucije nama nije smetnja ali naš prioritet je Republika Srpska. Zalažemo se za dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma", rekla je Cvijanovićeva.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...