BIO JE JEDAN OD NAJVEĆIH IKAD, OŠTAR, INTELIGENTAN, LUKAV: No, mnogi ne znaju za njegovo pravo porijeklo i SEKSUALNE SKANDALE koje je redala njegova majka…

„Slobodna Bosna“ donosi novu zanimljivu priču iz povijesti

  • Jeste li znali

  • 10. Jan. 2020  

  • 0

Glavna junakinja naše današnje priče je majka slavnog britanskog državnika Winstona Churchilla.

Ime joj je bilo Jennie Jerome i bila je po nacionalnosti Amerikanka. Rođena je na području današnjeg New Yorka, u jednoj od najbogatijih američkih obitelji. Njen otac Leonard Jerome imao je nadimak „Kralj Wall Streeta“, a zaradio je velike novce trgujući dionicama na burzi u New Yorku. U središtu Manhattana sagradio je 1859. ogromnu palaču za sebe i svoju obitelj. Ta palača, nazvana Jerome Mansion bila je jedna od najraskošnijih građevina u cijeloj Americi.

Imala je ogromnu kazališnu dvoranu za 600 ljudi, ali i zlatno-bijelu dvoranu za balove u kojoj su se nalazile fontane iz kojih su tekli šampanjac i kolonjska voda.

Bogati Leonard Jerome imao je tri kćeri, koje su se zvale Jennie, Clara i Leonie. Churchillova majka Jennie Jerome bila je najstarija od sestara i udala se s 20 godina života za britanskog lorda Randolpha Churchilla. Ona je bila vrlo bogata, a on potomak jedne od najuglednijih plemićkih obitelji u Britaniji.

Naime, lord Randolph Churchill bio je sin 7. vojvode od Marlborougha, vlasnika čuvene palače Blenheim pokraj Oxforda.

SEKSUALNI SKANDALI

Jenny Jerome dobila je nakon udaje titulu lady Randolph Churchill, te je slovila za jednu od najljepših žena svog vremena. Postala je ugledna članica britanskog najvišeg društva.

MAJKA I OTAC WINSTONA CHURCHILLA

No, ostalo je zabilježeno da je imala niz ljubavnika, uključujući i samog kralja Edwarda VII.

Nakon suprugove smrti udala se za mnogo mlađeg muškarca, oficira Georgea Cornwallis-Westa, koji je bio istih godina kao njen sin Winston Churchill.

Nakon što taj brak propao, razvela se, a zatim udala i po treći put, ovoga puta za kolonijalnog službenika Montagu Phippen Porcha. Ovoga puta skandal je bio još veći jer je njen novi suprug bio tri godine mlađi od Winstona Churchilla.

BIZARNA SMRT

U maju 1921., Jennie se okliznula dok je silazila stubištem noseći nove cipele s visokom petom i slomila gležanj. Zbog gangrene amputirana joj je lijeva noga iznad koljena. Umrla je od posljedica krvarenja u 67. godini života.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...