NAKON ŠTO JE „NEW YORK TIMES“ OBJAVIO SNIMKU RUŠENJA AVIONA U TEHERANU: Oglasio se i Iran, poslali su novu oštru poruku Americi....

Danas se oglasili iz Irana, kažu da je priča o rušenju velika laž

  • Svijet

  • 10. Jan. 2020  

  • 0

Vezano za rušenje aviona, jutros stižu vijesti iz Irana. Iz Irana pozivaju SAD da se suzdrže od zaključaka sve dok istraga ne bude gotova. 

Odbacuju tezu da je projektil srušio avion i nazivaju je velikom laži. Ovu informaciju prenose iranski državni mediji, a pozivaju se na glasnogovornika iranske vlade. 

"Nitko neće preuzeti odgovornost za tako veliku laž jednom kada se dozna da je to bila prevara", rekao je glasnogovornik Ali Rabei.

"Ovo je nova uvreda ožalošćenim obiteljima"

"Nažalost, psihološka operacija vlade SAD-a i onih koji je podržavaju svjesno i nesvjesno nova je uvreda ožalošćenim obiteljima", dodao je. 

Rekao je kako su, prema međunarodnom pravu, avijacijska služba zemlje u kojoj je došlo do pada aviona, avijacijska organizacija zemlje koja je izdala odobrenja avionu za let, zemlja vlasnica aviona, proizvođač aviona te proizvođač motora aviona ovlašteni za sudjelovanje u istrazi, prenose agencije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...