KAKVA GLUPOST JEDNOG OD NAJBOLJIH RUKOMETAŠA SVIJETA: Pogledajte zbog čega se kapiten Njemačke reprezentacije izvinjavao nakon utakmice…

Prva zvijezda njemačke reprezentacije isključena je u 16. minuti zbog nevjerovatne gluposti

  • Sport

  • 10. Jan. 2020  

  • 0

Gensheimer je izvodio sedmerac za Njemačku, ali je pogodio u glavu golmana Nizozemske Barta Ravensbergena, koji je pao na parket, a slovenski sudija je Nijemcu pokazao crveni karton.

Pravila su jasna, svaki udarac iz sedmerca koji prođe blizu glave ili pogodi golmana z glavu smatra se opasnom igrom i rezultira isključnjem, pa je Gensheimer ostao na dva postignuta gola i odigrao je samo uvodnih 15 minuta.

Njemačka je slavila sa 34:23, a kapiten ove selekcije je nakon utakmice kazao:

"Stvarno ga nisam namjerno želio pogoditi u glavu. Jako često pucam penale visoko preko ramena golmana i svjestan sam da postoji rizik da ću ga pogoditi. Žao mi je, ispričao sam mu se, a ispričavam se i igračima što sam dobio isključenje", rekao je Gensheimer nakon utakmice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...