PRVA IZJAVA MILETA NAKON ŠTO JE DOBIO BATINE: "Tražio mi je pjesmu, a ja sam mu rekao: Sačekaj, BURAZ! Tada je nastao HAOS!"

Mile Kitić doživio je veliku neprijatnost prošlog petka na nastupu u Bazelu, kada je na njega nasrnuo gost kafane u kojoj je nastupio popularni folker.

  • Estrada

  • 13. Jan. 2020  13. Jan. 2020

  • 1

Javnosti nepoznati muškarac prišao je pjevaču, povukao ga, srušio sa bine i pao preko njega, nakon čega su reagovali pripadnici obezbjeđenja kako bi sprečili još veći haos.

alt

Snimak okršaja preplavio je kako portale, tako i društvene mreže, a pjevač u svojoj prvoj izjavi poslije incidenta objasnio je šta se zapravo desilo.

"Pjevam već 48 godina, nikad u životu neprijatnost ni najmanju nisam imao, sve do sada. Znate, ja sam iskusan, čim vidim da je neko ovakav ili onakav, da pokušava nešto, ja ne prilazim. Nema gdje nisam pjevao, i za vrijeme rata, a ovako nešto nikad nisam doživio - započinje Mile ispovijest.

"Pjevao sam u petak uveče u Bazelu, došao jedan gost i kaže:"Je l' može ta i ta pjesma?", ja mu kažem: "Sačekaj, buraz, ne mogu da prekidam sad što pjevam". Ja njemu lijepo kažem - samo da završim ovo, ne mogu usred pjesme da prekidam i da pjevam drugu pjesmu. Nije mi davao nikakve znake da je agresivan. I on mene za rukav i povuče me dole, bilo je tu par stepenika, ja se sapleo i pao. Odmah je skočilo obezbjeđenje i sklonilo ga sa mene, istog trenutka su ga izveli. Nije bilo udaraca, ali izašla je ta ružna slika, na snimku to zaista izgleda tako. Povukao me je sa bine iz revolta, video sam ja, s namjerom da mi naudi. Ali vjerujte mi, da sam ja primjetio nešto, da psuje, da ima neke namjere, da je agresivan, da me gleda, ja bih odmah rekao obezbjeđenju, ali ništa nisam primjetio, samo sam mu najnormalnije rekao da ne mogu istog trenutka da mu otpjevam pjesmu koju je tražio", objašnjava Kitić.

"Bila je tu i njegova žena, počela je da kuka, plače, ma haos! Evo, meni telefoni non-stop zvone, svi su se potresli, pogotovo i moja Marta koja je vidjela snimak, a nije znala šta se kasnije desilo, da je sve okej", završava Mile i dodaje da nikakve povrede nije zadobio, te da nije bilo potrebe da potraži ljekarsku pomoć, već je uredno nastavio svoj nastup.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...