IDEALNA MEZA I IZVRSNO PREDJELO: Napravite hljeb sa bijelim lukom i pijuckajte šta god hoćete

Sa ovim receptom nećete pogriješiti

  • Gastro

  • 14. Jan. 2020  14. Jan. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1 ciabatta hljeb ili francuski hljeb 

6 čehni bijelog luka 

¼ šolje sitno sjeckanog parmezana 

¼ šolje svježeg origana 

½ šolje maslinovog ulja 

2 kašike putera 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. Bijeli luk sameljite u multipraktiku. 

2. Dodajte peršun, origano, parmezan, so i biber i sameljite.

3. Ugrijte maslinovo ulje na tavi i dodajte smjesu sa bijelim lukom.

4. Prerežite hljeb, namažite ga puterom s obje strane i namažite smjesom od bijelog luka.

5. Umotajte ga u foliju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 5 minuta.

6. Odmotajte hljeb, vratite ga u rernu i pecite ga još 5 minuta.

Prijatno!:)   

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...