SAMO JEDAN SUSRET BIO JE DOVOLJAN ZA LAVINU NEZADOVOLJSTVA: Njemački mediji u ratu protiv Angele Merkel zbog...

Bivši glavni urednik portala "Handelsblatt", a trenutno vlasnik novog resursa "Media Pionir" Gabor Steingart je sa žaljenjem konstatovao da "savezništvo i prijateljstvo koje se prenose sa generacije na generaciju" nestaju, jer je Merkelova počela da manevriše između Istoka i Zapada

  • Svijet

  • 15. Jan. 2020  15. Jan. 2020

  • 1

Njemački mediji "razapeli su" kancelarku Angelu Merkel zbog njenog nedavnog susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Moskovski dopisnik lista "Süddeutsche Zeitung" Silke Bigalke, dan poslije sastanka Putina i Merkelove održanog 11. januara, objavio je članak o predsjedniku Putinu, u kome navodi da je ruski predsjednik silom postigao ono što je odavno želio, dodajući da je strašno i to što šef Kremlja teži uticaju, ali odbija da preuzme odgovornost, piše Sputnjik.

Sa druge strane, njemački list "Bild" je kritikovao "slabu kancelarku", "koja moli" i koja se ni u čemu nije usprotivila "agresoru“, prenose "Nezavisne novine".

Bivši glavni urednik portala "Handelsblatt", a trenutno vlasnik novog resursa "Media Pionir" Gabor Steingart je sa žaljenjem konstatovao da "savezništvo i prijateljstvo koje se prenose sa generacije na generaciju" nestaju, jer je Merkelova počela da manevriše između Istoka i Zapada.

Njemački list "Zeit" ogorčeno je kritikovao srdačan ton susreta Merkelove i Putina i, kako smatra, "neočekivano" isticanje zajedničkih tačaka i "pohvalni" govor Merkelove o aktivnostima Putina i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Siriji i Libiji.

To pokazuje, ocjenjuje se u tekstu, u kojoj mjeri američka Vlada ostavlja "vakuum" koji popunjavaju drugi igrači, kao što su Turska, Rusija i Iran.

Autori članka takođe strahuju da Merkelova sada pokušava da se dogovori sa njima.

Bivši predsjednik njemačke asocijacije "Atlantski most" Friedrich Merz rekao je za list "Welt am sonntag" da je Rusija ratoborna i da ne doprinosi uspostavljanju reda.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...