DODIKOV GOVOR TIJELA: Pogledajte Dodikovu reakcija na izjavu Vučića da je “najbolje RS sačuvati u okviru BiH”

“Mi želimo RS kao entitet u okviru Bosne i Hercegovine, želimo puno poštovanje Dejtonskog sporazuma, a svako rušenje i izmjena Dejtonskog sprazuma mora da dobije saglasnost i srpskog naroda i Republike Srpske.

  • Politika

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 3

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas se u Beogradu susreo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Između ostalog, govorilo se i o Dejtnoskom sporazumu i ventualnim promjenama Ustava Bosne i Hercegovine.


“Mi želimo RS kao entitet u okviru Bosne i Hercegovine, želimo puno poštovanje Dejtonskog sporazuma, a svako rušenje i izmjena Dejtonskog sprazuma mora da dobije saglasnost i srpskog naroda i Republike Srpske. Ako ne bude saglasnosti srpskog naroda i RS, nema izmjena Dejtonskog sprorazuma. Bolje da niko ne pokušava da u to ulazi ili da bilo šta nameće”, poručio je Vučić, te dodao:


“Ja znam dobro da je za nas najbolje da sačuvamo Republiku Srpsku u okviru Bosne i Hercegovine jer tako garantujemo stabilnost i mir”, kazao je Vučić, na šta je gestikulacijom u pozadini reagovao Dodik.

Dodikovu reakciju možete vidjeti na snimku ispod od 26:30.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...