KO JE BRUTALNO LIKVIDIRANI MUŠKARAC U BEOGRADU: Švercovao drogu brodovima

Na Bežanijskoj Kosi oko 18:30 sati ubijen je 41-trogodišnji Marko Vuković, koji je s povredama opasnim po život prevezen u bolnicu, gdje je podlegao povredama.

  • Regija

  • 17. Jan. 2020  

  • 0

Vuković je rodom iz Kotora. Prema operativnim saznanjima, Vuković je ranije bio pomorac, a jedno vrijeme živio je i u Belgiji.

U Beograd se doselio prije nekoliko godina, gdje je osnovao građevinsku firmu.

Na mjestu ubistva bio je i njegov prijatelj, također iz Kotora, koji je istražiteljima rekao da je žrtvu ubistva godinama poznavao i da Vuković ni s kim nije bio u sukobu.

Iako nije bio iz kriminogene sredine, prema operativnim saznanjima policije, bio je uključen u šverc narkotika iz Južne Amerike ka Evropi, piše Kurir.rs.

Ipak, operativna saznanja ukazuju na to da nije bio pripadnik ni ”škaljarskog niti ”kavačkog” kriminalnog klana iz Kotora.

Kotoranin je odranije poznat organima gonjenja zbog umiješanosti u šverc droge brodovima.

Ubistvo se dogodilo u blizini Osnovne škole “Borislav Pekić”. On je upucan u glavu dok je sjedio u vozilu sa ženom i djetetom.

Pored automobila pronađeno je i nekoliko čahura.

Kriminalistički inspektori rade uviđaj, a policija je blokirala taj dio grada i potjera za napadačem je u toku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...