THACIJU DOGORILO: Poručio Kurtiju da preuzme mandat ili...

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi pozvao je kandidata za mandatara nove vlade u Prištini Albina Kurtija da preuzme potpisanu odluku kojom mu je dao mandat za sastav nove vlade ili će, ako bude nastavio odugovlačiti, tu ulogu ponuditi nekom drugom.

  • Regija

  • 19. Jan. 2020  

  • 0

Thaçi je napisao da Kurti mora ili preuzeti odgovornost za sastav nove vlade ili reći da nije spreman preuzeti odgovornost.

"Stavio sam potpis na odluku o davanju mandata Kurtiju i sada je red da Kurti dođe u kancelariju i preuzme odluku", navedeno je u saopćenju iz Thaçijevog kabineta.

Thaçi je upozorio da će, ukoliko Kurti nastavi odugovlačiti s preuzimanjem mandata za sastav nove vlade, tu ulogu ponuditi drugom političkom subjektu.

"Kosovo neće još dugo biti blokirano, razmotrit ćemo sve političke opcije i mogućnosti partija koje poštuju volju građana, naveo je Thaçi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...