HOROR SCENE; PSI LUTALICE ZAKLALI OVCE KOD BOSANSKE GRADIŠKE: Mještani sada strahuju za djecu

Psi lutalice napravili su pravi pokolj ovaca u potkozarskom selu Grbavci kod Gradiške. Ni ograđen pašnjak nije spasio ovce Željka Blagojevića, vlasnika farme i dječijeg sela. Čopor pasa lutalica usmrtio je desetak ovaca.

  • Hronika

  • 19. Jan. 2020  19. Jan. 2020

  • 2

Ovo nije jedini slučaj u Grbavcima, a poklane ovce, koze i jarići broje se desetinama. Blagojević kaže da su psi lutalice nemilosrdni i nerješiv su problem za farmere, piše "Avaz.ba".

"Prije nekoliko dana psi su preskočili prostor koji sam ogradio, usmrtili su deset ovaca i jednog ovna, u posljednjih nekoliko mjeseci, usmrtili su jarca i troje janjadi, dok  jednu kozu intenzivno liječimo da preživi", priča Blagojević.

Grbavčani su se organizovali, pa noću obilaze obore sa stokom. Obratili su se i komunalcima. Radnici "Gradske čistoće" postavili su kaveze, ali rezultata još nema.

"Najteže je uhvatiti pse lutalice, posebno u rubnim dijelovima grada. Odgovara im zimsko vrijeme kada su dani kratki, a vidljivost smanjena. U toku je nabavka zračne puške za uspavljivanje pasa", kaže direktor "Gradske čistoće" Željko Bilbija.

Mještani Grbavaca koji se bave ovčarstvom strahuju i od šakala.

Grbavčani se boje i za djecu, koja neosvijetljenim putevima idu pješice do škole. U pomoć su, osim komunalaca, pozvali i lovce kako bi se stanje u ovom selu na obroncima Kozare normaliziralo. Štete do sada su ogromne i mjere se hiljadama KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...