CURE DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE U GRČKOJ: Evo ko su bili ubijene vođe škaljarskog klana, jedan od njih imao je i hrvatsku putovnicu…

O zloglasnom škaljarskom klanu dosta se pisalo i krajem prošle godine, a među onima koji je koristio hrvatske dokumente spominjao se i ubijeni Igor Dedović

  • Hronika

  • 20. Jan. 2020  20. Jan. 2020

  • 1

U nedjelju navečer u Ateni su ubijena dvojica visokopozicioniranih članova crnogorskog škaljarskog klana - Stevan Stamatović i Igor Dedović, pišu crnogorski i srbijanski mediji.

Njih su u jednom restoranu u Ateni ubili maskirani muškarci, i to pred očima njihovih obitelji. Navodno je cijeli napad trajao manje od jedne minute.

O zloglasnom škaljarskom klanu dosta se pisalo i krajem prošle godine, a među onima koji je koristio hrvatske dokumente spominjao se i ubijeni Igor Dedović.

Policija je tada privela Nusreta Seferovića, 49-godišnjaka za kojeg se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne hrvatske putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Škaljarski klan poznat je po ratu sa kavačkim klanom. Rat između te dvije kriminalne kotorske sile bjesni od 2016. godine, a odnio je više od 30 života u Crnoj Gori i Srbiji. Usprkos tome, ratna sjekira još nije zakopana.

Sve je počelo krajem 2014. godine kada je u Valenciji nestalo oko 300 kilograma kokaina. Kotorani su se tada podijelili na dva klana, nazvana po prigradskim naseljima Škaljari i Kavač. Prva žrtva nemilosrdnog rata bio je Goran Radoman, blizak upravo škaljarskom klanu.

Kotoranina Igora Dedovića je crnogorska Agencija za nacionalnu sigurnost označila kao jednog od glavnih ljudi škaljaraca. Dedović je bio vlasnik lanca pizzerija Pronto, a ranjen je u pucnjavi u kolovozu 2008. nakon čega je pet godina izbivao iz Crne Gore. Spominjalo ga se kao glavnog organizatora šverca tone kokaina koji su zaplijenili Rumunji kad se prevrnuo brod na Dunavu.

Srbijanski Blic navodi i da je za Dedovićem bila je raspisana Interpolova tjeralica zbog pokušaja dvostrukog ubojstva u Kotoru u martu 2016. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...