VANI JE SMRZLO, ŽURITE NA POSAO I OČAJNI STE: Uz pomoć ovog trika brzo i jednostavno odmrznite bravu na vratima automobila… (VIDEO)

Jutarnje temperature, već su neko vrijeme ispod nula stupnjeva Celzijusa, pa vozači muku muče s zaleđenim bravama automobila

  • Auto

  • 20. Jan. 2020  

  • 0

Stoga se korisno podsjetiti kako brzo i efikasno odlediti bravu prije nego zakasnite na posao.

Dakle, ako je brava zaleđena, odustanite od onog što većina radi, a to je lomljenje ključa i brave pokušavajući na silu otvoriti vrata. Umjesto toga na ključ stavite malo gela za pranje ruku.

Sigurno ste već vidjeli male bočice gela koje najviše koristimo na putovanju kada nismo u mogućnosti oprati ruke.

Nakon što se stavili gel na ključ, gurnite ga u bravu i ostavite nekoliko sekundi. To je vrijeme dovoljno da alkohol u gelu rastopi led, nakon čega ćete lako otključati bravu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...