BOJKOT ZDRAVOG RAZUMA: "Vučić ni onaj omalani voz nije mogao da utera na Kosovo, a po sopstvenom predanju..."

Tekst objavljen na srbijanskom portalu "Peščanik" prenosimo u integralnoj verziji

  • Regija

  • 20. Jan. 2020  20. Jan. 2020

  • 0

Piše: Nadežda Milenković

Vlast ne može čudom da se načudi - do sada je jedina ona bojkotovala, a sad i tamo neka opozicija hoće da ima tu ekskluzivnu privilegiju bojkota. Doduše, vlast je bojkotovala zakone, procedure, zdrav razum, a opozicija hoće da bojkotuje samo izbore, ali bojkot je bojkot.

Ne pomaže ni to što je predsednik države - koji je po sopstvenom predanju na „ti“ i na „bre“ sa svim viđenijim liderima evropskih država - sa ovima našima promenio ton pa je maltene blagorodno ponudio da protivustavno proglasi nezakonito smanjivanje izbornog praga samo da bi omogućio lakši ulazak u Skupštinu. Doduše, onima koji nisu ni hteli da bojkotuju izbore, ali ustupak je ustupak.

No, opozicija i dalje neće pa neće. I nije da neće onako kako predsednik države neće nešto što svakako ne bi ni mogao - kao kad „neće“ tenkovima na Crnu Goru, k’o da bi mogao i smeo da napadne stalnu članicu NATO. On, koji nije mogao ni onaj omalani voz da utera na Kosovo. Ne, opozicija neće na izbore uprkos izvesnosti da osvoji mandate.

Vlast se, naravno, pita šta pa opoziciji hvali da izađe na izbore? To što birači nemaju gde da saznaju šta im se sve nudi? Pa nisu im izbori pijaca pa da moraju da obiđu sve tezge, provere ko je nakupac a ko poljoprivredni proizvođač, ko pravi i sir i kajmak pa mu sir nije punomasan... Je l’ bi možda i da se cenjkaju ko na pijaci – pošto ako kupim na veliko? Pa, nisu im kandidati onaj hleb po radnjama pa da svaki moraju da ispipaju niti će da ih stavljaju u čorbu pa da im je važno jesu li žilavi ili su pokvareni. A i da su na pijaci - šta uopšte ima da merkaju i biraju, evo im samo ova jedna nepredna tezga i nek uzmu šta na njoj ima i nek budu zahvalni što uopšte i to ima jer bi moglo da nema ni ništa. Pa ni izbora. Nikad više.

Uostalom, otkad su birači toliko izbirljivi da više ni na auto-pijacu ne idu vezanih očiju? Šta, sad im je odjednom važno da li je „mečku“ stvarno vozila tetka (ne ona iz Kanade) samo nedeljom do pijace? Najednom su postali takvi znalci da ne veruju da je raspali „jugić“ najbolje što ima da se vozi? Ma, da ne bi možda i one obećavane leteće automobile pride? Za koga onda ova vlast zida onolike autoputeve za onolike pare ako bi gospoda sad da lete. Pa pre će ova vlast da odleti sa vlasti nego što će oni leteti u automobilima (učestalo odletanje u vazduh se ne računa).

I što je uopšte ta opozicija zapela da se reklamira pa makar i samo na javnom servisu? Pa je l’ ta opozicija ne veruje u onu narodnu da dobroj robi ne treba reklama? Jer kad to ne bi bilo tačno - ne bi se ni ova vlast tako besomučno i tako beskrupulozno neprekidno reklamirala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...