GRCI BIJESNI, SAV OLOŠ JE TAMO: "Mi smo igralište srpskih kriminalaca, postaćemo Bejrut"

Nakon ubistva dvojice vođa "škaljaraca" u Atini, usred restorana i naočigled mnogih, grčka štampa opširno se bavi pitanjem "uvezenih" kriminalaca

  • Hronika

  • 20. Jan. 2020  20. Jan. 2020

  • 0

Kako prenose beogradski portali, ocjena atinskih medija mogla bi se napisati i ovako: "Daleko od dometa srpskih, crnogorskih, albanskih i drugih policajaca matičnih zemalja, na toplom mediteranu utočište traže mafijaši optuženi za najgnusnije zločine. Ali, kako je mala bara puna krokodila - slijede i krvavi obračuni."

Tako naime, izgleda Grčka u očima mnogih čitalaca lokalnih portala, a nakon brutalnog smaknuća Stevana Stamatovića (43) i Igora Dedovića (43), isplivali su mnogi, slični komentari ispod pisanja grčih medija, prenose "Večernje novosti" pisanje "Telegrafa".

"Ovo područje je igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca. U posljednjih pet, šest godina sve je više obračuna. Ako ih ne deportuju što prije, južna predgrađa će postati Bejrut!", rezigniran je jedan od čitalaca.

Za sve one koji misle da su obale ove zemlje mirne van sezone, jedan komentar stiže kao šamar: "I Grčka je prepuna s*anja."

A da su gorespomenuti Rusi, Srbi, Arapi... glavni negativci u mafijaškom svijetu pokazuje sljedeći komentar: "A mi baš mislili da su Šveđani."

"Naša zemlja je puna stranaca koji je smatraju odličnom za kriminal, paušalne beneficije, ilegalnu imigraciju. U isto vrijeme, Grci odlaze iz zemlje zbog ovakvog divljaštva, nepravednog oporezivanja, bijednih plata i penzija", ljutit je jedan čitalac.

Neki su zaista ogorčeni. "Sav ološ planete Zemlje se okupio ovdje i niko ništa ne radi. Ali, nema veze sve dok Grke ne nazivaju rasistima i fašistima. E, kako se zavaravamo", glasi još jedan od komentara.

Da je zemlja postala "raj za globalni kriminal", svjedoči još jedan čitalac.

A kako izgleda život "običnog" Grka u ovakvom svijetu koji nisu željeli..."Odete u tavernu s porodicom i rizikujete život. Pa, ni u Meksiku ni u Kolumbiji nema ovoga. Zar djeca da gledaju kako im ubijaju roditelje?!" - napisao je neko.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...