SAOPĆENJE GO SDA MOSTAR: "Ukoliko HDZ BiH nastavi sa ovakvom politikom..."

Gradski odbor SDA Mostar još jednom upozorava javnost da u slučaju Mostara ne može i ne smije biti parcijalnih rješenja, saopćeno je iz ove stranke...

  • Politika

  • 20. Jan. 2020  20. Jan. 2020

  • 0

''Posljednji istupi predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića, u kojima se tvrdi da će lokalni izbori u Mostaru navodno biti održani sigurno ove godine, ali opet u okviru nekakvog 'paketa', jasno potvrđuju da HDZ BiH i dalje insistira na polovnim rješenjima i bez jasnih mehanizama, kojima bi se osigurale i druge neophodne promjene, kao što je promjena gradskog Statuta", prenosi Fena.

"Smatramo da politički dogovor oko samog tehničkog provođenja izbora neće biti dovoljan, ukoliko se Mostar uporno veže za druge nivoe vlasti sa kojima nema nikakve veze i ukoliko se samo održe izbori i popuni Gradsko vijeće radi pukog zadovoljavanja forme'', saopćeno je. "Ukoliko HDZ BiH nastavi sa ovakvom politikom, smatramo da se izbori u Mostaru mogu održati samo na osnovu odluke međunarodne zajednice, odnosno Ureda visokog predstavnika, jer na osnovama koje iznosi Dragan Čović, to je nedovoljno i u suštini neostvarivo", navode iz SDA.

''SDA Mostara ostaje privržena sveobuhvatnom pregovaračkom procesu, svjesna da politička kriza predugo traje i da se rješenje za Mostar u interesu svih građana mora pronaći'', saopćeno je iz SDA.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...