OVO ĆE BITI INTERESANTNO: Brutalan odgovor SBB-a Damiru Arnautu - "Za osam godina mandata zaradio skoro pola miliona KM, a osvojio minoran broj glasova"

Povodom neistinitih navoda gospodina Damira Arnauta da navodno nije potpisao notarski ugovor sa SBB-om, koji ga obavezuje da vrati kompenzacijski mandat ili izvrši finansijsku naknadu, obavještavamo javnost da je on zaista potpisao taj ugovor, saopćeno je danas iz Saveza za bolju budućnost.

  • Politika

  • 20. Jan. 2020  20. Jan. 2020

  • 0

''Obzirom da se radi o pravnom ekspertu, istog upoznajemo da će ovlašteni grafolozi i svjedoci to sa lakoćom potvrditi. Gospodin Arnaut će za osam godina poslaničkog mandata ostvariti neto plaću oko 500.000 KM, koju ostvaruje zahvaljujući aktivizmu članova SBB-a, a ne svojom političkom zaslugom jer je osvojio minoran broj glasova'', saopćeno je iz SBB-a.

Uz saopćenje je iz SBB-a dostavljen i dokument koji, kako je navedeno, dokazuje navode ove stranke.

''Još jednom stavljamo na uvid javnosti Arnautov potpis na ugovor, koji je osobno inovirao i, stoga, ne može glumiti da nije zna šta potpisuje i u kakvu obavezu svjesno ulazi'', navedeno je iz ove stranke.

alt

alt

alt

Podsjećamo, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz SBB-a, te da će u državnom Parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik, u skladu sa članom 1.9 Izbornog zakona BiH.

Nakon što je Arnaut objavio svoju odluku, iz SBB-a su najavljene ''pravne radnje'', a potom je stigla nova reakcija samog Arnauta koju možete pogledati na OVOM linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...