JASNA DURAKOVIĆ SE OGLASILA NA FACEBOOKU O UGOVORU SA SBB-om: Evo šta je poručila...

Samo nekoliko sati nakon što je državni zastupnik Damir Arnaut, koji je danas napustio ovu stranku, objavio da je 19. jula 2019. godine bio na Pelješcu, te kako on tvrdi nije mogao ni potpisati notarski ugovor, na Facebooku se oglasila i kantonalna zastupnica Jasna Duraković, također donedavno članica SBB-a

  • Politika

  • 20. Jan. 2020  

  • 0

Samo nekoliko sati nakon što je državni zastupnik Damir Arnaut, koji je danas napustio ovu stranku, objavio da je 19. jula 2019. godine bio na Pelješcu, te kako on tvrdi nije mogao ni potpisati notarski ugovor, na Facebooku se oglasila i kantonalna zastupnica Jasna Duraković, također donedavno članica SBB-a. I ona je kaže bila je na jugu tog dana. Ali Bosne i Hercegovine. 

-Osim što su ovi ugovori ništavni, kao i nezakoniti u skladu sa članom 1.9 izbornog zakona BiH, u kojem stoji da ( (1) Mandat pripada izabranom nosiocu mandata, a ne političkoj stranci, koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja ga je predložila na kandidatskoj listi. Mandat ne može prestati osim u zakonom predviđenim slučajevima. (2) Ukoliko izabrani nosilac mandata, u toku trajanja mandata, istupi iz političke stranke, koalicije ili liste nezavisnih kandidata koja je učestvovala na izborima i na čijoj je kandidatskoj listi bio izabrani nosilac mandata, postaje samostalni vijećnik/odbornik, odnosno poslanik/zastupnik), ja ovaj ugovor nisam ni fizički mogla potpisati, budući da smo na taj dan 19.07.2019. godine slavili rođendan mojoj majci u Blagaju, skupa sa rodbinom i prijateljima, dakle brojnim svjedocima. Toliko-napisala je Duraković. 

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...