ZAKAZANE DVIJE SJEDNICE KANTONALNE SKUPŠTINE: Prvo o smjeni Fortine vlade pa odluka o privremenom finansiranju

Zvanično su zakazane dvije sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Riječ je o nastavku rada 18. i 19. radne sjednice. Nastavci obje sjednice planirani su u četvrtak, 23. januara.

  • Politika

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 0

Nastavak 18. radne sjednice zakazan je u 9:30 sati i na dnevnom redu se nalaze tačke utvrđivanja datuma održavanja sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u vezi s prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo kao i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo. 

Petnaest minuta kasnije trebala bi se nastaviti 19. radna sjednica na čijem se dnevnom redu nalaze prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31. marta. 

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period u istom periodu, kao i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo.

Sjednicu o nepovjerenju Vladi i izboru novog rukovodstva Skupštine vodit će Danijela Kristić.

Budući predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik, tvrdi da će u Kolegiju imati većinu jer je osnovao novi klub-  SDA 2 i čine ga tri zastupnika.  

Rukovodstvo Skupštine je obaviješteno o formiranju "Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) 2 – samostalni", kojeg će činiti zastupnici SDA Amra Hasagić i Mirza Čelik, te zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Pecikoza.

Predsjednik tog Kluba će, kako se navodi u odluci, biti Fahrudin Pecikoza.

"Radi Kolegija ćemo morati imati većinu, evo kako se to dešava da iz svakog kluba po jedan predstavnik ide u Kolegij, obzirom da imamo SDA koja ima deset zastupnika u SKS i jednog predstavnika u Kolegiju. S obzirom da imamo novu parlamentarnu većinu i kada se desi da ja budem u četvrtak u rukovodstvu Skupštine tada ćemo imati i većinu u Kolegiju", kazao je Čelik.

(S.B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...