KAKO ĆE SE ODVIJATI SJEDNICE SKUPŠTINE KS: Šta ako ne dođe jedan zastupnik nove većine?

Dovoljno je da samo jedan zastupnik nove većine ne dođe na sjednicu i neće biti izglasano nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo

  • Politika

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 2

Sjednicom zakazanom za 29. januar predsjedavat će Kristić do izglasavanja nepovjerenja Vladi.

Ako bude podrške za smjenu Vlade KS onda će rukovodstvo Skupštine Kristić, Čelik, Viteškić i Vibor Handžić između sebe izabrati predsjedavajućeg iz nove skupštinske većine. To mogu biti ili Čelik ili Viteškić.

Za izglasavanje odluke u Skupštini KS potrebno je 18 zastupnika.

Nova skupštinska većina SDA (10), SBB (4), DF (3) i BOSS (1) ima 18 zastupnika. Narod i pravda ima šest, Naša stranka četiri, SDP BiH tri, NBL jedan, dok su samostalni ili nezavisni zastupnici Damir Marjanović, Damir Nikšić i Jasna Duraković. 

Dovoljno je da samo jedan zastupnik nove većine ne dođe na sjednicu i neće biti izglasano nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo.

A s obzirom da je aktuelna Skupština KS puna iznenađenja moguće je očekivati i ovakav rasplet događaja. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...