BEZ DŽEKE NE IDE: Pogledajte kako su Pjanić i Ronaldo očitali lekciju Romi i prošli u polufinale Kupa Italije (VIDEO)

Fudbaleri Juventusa večeras su na svom terenu pobijedili Romu sa 3:1 i plasirali se u polufinalu Kupa Italije.

  • Sport

  • 22. Jan. 2020  

  • 1

Od derbija koji se igrao na Allianz stadionu mnogi su očekivali dosta uzbuđenja i neizvijesnosti, ali Juventus to nije dopustio. Domaći su već u prvom poluvremenu sve riješili kada su imali vodstvo od 3:0.

Roma je nešto bolje ušla u meč i imala dvije solidne prilike, ali nisu uspjeli savladati Buffona. Juventus je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao ju je u 26. minuti.

Cristiano Ronaldo je iskoristio očajnu reakciju Florenzija i Mancinija i sjajno je pogodio za 1:0. Nakon ovog gola igrači Rome su potpunosti izgubili konce u ovom meču.

Juve je to iskoristio i do kraja prvog dijela zabio još dva gola. Na semaforu je 2:0 bilo u 38. minuti kada je Bentancur poogodio mrežu gostujućeg tima.

Treći gol domaći su postigli u drugoj minuti sudijske nadoknade, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Bonucci. No, početkom drugog gola Roma je smanjila na 3:1. Under Cengiz je pogodio prečku, a lopte se od Buffona na kraju odbila u mrežu.

Vučica je samo nekoliko minuta kasnije mogla i do drugog gola i potpunosti se vratiti u meč. Prvo je Kalinić s nekoliko metara pogodio stativu, a u narednom napadu Buffon je odbranio udarac Florenzija.

Juventus je nakon toga preuzeo incijativu na terenu i imao nekoliko dobrih šansi preko Ronalda i Higuaina. No, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 3:1, te je Juventus izborio plasman u polufinale Kupa Italije gdje će igrati protiv boljeg iz duela Milan - Torino.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta, dok je Edin Džeko zbog suspenzije iz prošle sezone propustio ovaj meč.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...