SKANDALOZNO: Juroševića, organizatora zločinačke grupe koja je pokušala likvidirati Vasiljevića, Sud pustio da se brani sa slobode

Jurošević je prije mjesec dana iz Grčke izručen organima BiH, a, nakon izručenja, branio se ćutanjem.

  • Mini market

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 0

piše: Slobodan Vasković 

Slaviša Jurošević, šef zločinačke grupe koja je pokušala likvidirati Slobodana Vasiljevića, pušten je odlukom Okružnog suda Istočno Sarajevo, da se brani sa slobode, tvrde moji izvori.

Ovu nevjerovatnu, skandaloznu odluku donijela je, 21.01.o.g., sudinica Zinaida Husić, a oduzeti su, prema tvrdnjama, dokumenti optuženom, kao mjere obezbjeđenja. Ta mjera je tragikomična, jer Jurošević može ponovo da pobjegne, kao što je to učinio i nakon pokušaja likvidacije Vasiljevića.

Jurošević je prije mjesec dana iz Grčke izručen organima BiH, a, nakon izručenja, branio se ćutanjem.

Odluka Suda je nova bruka pravosuđa BiH, jer se njom ide direktno u prilog organizatorima likvidacija, pošto je nesporno da Jurošević stoji iza pokušaja ubistva Vasiljevića i da je on organizovao grupu koja je pokušala nemilosrdno da ga ubije, tukući ga metalnim šipkama.

Sa ovakvim pravosuđem, koje je, sada je to sasvim jasno, u punoj funkciji kriminalaca, zločinačkih organizacija i naručilaca ubistava, BiH nastavlja da tone u crnu rupu bezakonja i beznađa.

Jurošević se nalazio u ekstradicionom pritvoru u Grčkoj. Njega je Granična policija te zemlje uhapsila 04.07. ove godine, jer je za njim bila raspisana međunarodna potjernica. Jurošević je organizovao pokušaj likvidacije Vasiljevića, 01/02.06. ove godine, kada ga je, zajedno sa još sedam lica, pokušao ubiti, bukvalno zatući, metalnim šipkama. Tom prilikom, Vasiljević je doživio teške povrede glave i drugih dijelova tijela, polomljena mu je noga, a nalazio se u komi mjesec dana.  

Slobodan Vasiljević

Još uvijek se oporavlja od zadobijenih povreda. Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu odredilo je ranije produženje pritvora sedmorici optuženih što su učestvovali u pokušaju likvidacije Vasiljevića do okončanja postupka.  Protiv njih je 28.11.o.g potvrđena optužnica za pokušaj likvidacije; Optužnica je podignuta protiv Stefana Radovanovića, Stevana Garića, Nebojše Petkovića, Miljana Milića, Milutina Kandića, Gorana Čalmića i Nebojše Ozimkovića, jer su 01./02.06. ove godine metalnim šipkama pokušali da na najsuroviji način liše života Vasiljevića.

Optužnicom bi trebao biti obuhvaćen i Jurošević i očekuje se da ne bude razdvojen postupak protiv njega, već objedinjen sa suđenjem ostaloj sedmorici.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...