RADONČIĆ OTKRIO ZAŠTO JE REKAO DA ĆE SKOČITI S TORNJA; Pogledajte odgovor na pitanje: „Do kada će trajati ljubav s Bakirom Izetbegovićem“!? (VIDEO)

Priznao je Radončić u razgovoru za N1 televiziju kako je u prošlosti bilo teških i nepotrebnih kvalifikacija između njega i Bakira Izetbegovića, te da je on prošao kroz montiran politički proces, ali da je dobio pravnu satisfakciju kroz oslobađajuće presude

  • Politika

  • 23. Jan. 2020  

  • 2

Zašto ponovo sa Bakirom Izetbegovićem - rekao je:

"Imate situaciju u regionu da pojedine zemlje polako počinju da vraćaju retoriku i postupke devedesetih. Dodik govori o separatizmu, nemamo riješeno hrvatsko nacionalno pitanje, odnos Hrvata i Bošnjaka. Imate li pravo svoju sujetu i rivalitet sa Izetbegovićem dovoditi u prvi plan. Imali ste pokušaj naoružavanja policije u RS-u, devastirajuće faktore na globalnom planu. Bošnjaci nisu imali komoditet da u ovu vlast uđu pocijepani", rekao je.

Istakao je kako nije želio vlast i da mu to nije bio prioritet.

"Bili smo sigurni da će SDA sa BH blokom napraviti vlast. Mi tu nismo bili potrebni, zato sam rekao - da li treba da skočim s tornja. SBB je stranka centra. Mi smo koalirali sa nacionalnim strankama, pripadamo evropskim narodnim strankama", izjavio je Radončić.

Kakav danas ima odnos sa Bakirom Izetbegovićem? Da li mu je oprostio?

"Ne bismo sjeli da to nismo uradili u dubini duše. Opraštanje je snaga velikih", rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...