NADA ZADNJA UMIRE: Forto i Konaković još vjeruju da će se barem jedan zastupnik pokolebati i glasati protiv smjene aktuelne vlasti!

U narednih dan-dva, trebalo bi se pojaviti istraživanje javnog mnijenja koje je tempirano pred glasanje o povjerenju Kantonalnoj vladi, a u kojem se tvrdi da još uvijek aktuelna vlast ima plebiscitarnu podršku građana Sarajeva.

  • Mini market

  • 23. Jan. 2020  23. Jan. 2020

  • 10

Danas su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajeva, lakše nego je iko očekivao, usvojili dvije krupne odluke: najprije su prihvatili prijedlog SDA da se 29. januara glasa o povjerenju aktuenoj Vladi koju predvodi Edin Forto, a potom su jednoglasno usvojili odluku o privremenom finansiranju budžetskih korisnika.

Sve o čemu se posljednjih dana i sedmica žustro polemiziralo, danas je razriješeno za manje od pola sata. Čini se da je dvojac Konaković-Forto napokon shvatio da je formirana nova parlamentarna većina i da je nerazumno raznim proceduralnim smicalicama blokirati formiranje nove izvršne vlasti.

No, tako samo izgleda. Dvojac Konaković-Forto još ne misli predati oružje. Još uvijek se nada da će se pokolebati barem jedan zastupnik iz nove parlamentare većine (SDA, SBB, DF) i tako u zadnji čas spriječiti pad još uvijek aktuelne Vlade.

U tom cilju, u naredni dan-dva, trebalo bi se pojaviti istraživanje javnog mnijenja koje je tempirano pred glasanje o povjerenju, a u kojem se tvrdi da aktuelna vlast koju čine Naša straka, SDP-a, Naroda i Pravda, uživa ogromnu podršku građana Sarajeva za razliku od njihovih rivala iz SDA, SBB i DF, koji bilježe rekordno nisku podršku glasača.  Pad podrške SBB-u i DF-u je toliki da se nemaju čemu nadati na narednim lokalnim izborima. Glasači će ih navodo kazniti jer su srušili najbolju vladu nakon rata u Sarajevu, kako to tvrde Konaković i Forto i njihovi stranački botovi.

Naravno, riječ je o friziranom istraživanju čiji je cilj da obeshrabri zastupnike SBB-a i DF-a i barem jednog od njih prisili da ne glasa za smjenu aktuelne vlasti.

Vidjet ćemo 29. januara hoće li ova taktika uroditi plodom.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...