ZBOG UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA: Miloš Delibašić pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine.

  • Hronika

  • 23. Jan. 2020  

  • 0

Ostali pripadnici grupe osuđeni su na kazne od 17 do 35 godina zatvora, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Ovom pravosnažnom presudom potvrđena je druga prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu od 2. aprila 2019. godine.

Delibašić je osuđen zbog podstrekavanja na teško ubistvo Vidakovića i zbog zločinačkog udruživanja.

Saša Cvetanović osuđen je na 35 godina zatvora kao direktni izvršilac ubistva Bojovića, a Ratko Koljenšić na 30 godina zatvora.

Slaviša Novaković osuđen je na 35 godina zatvora kao saizvršilac u ubistvu Vidakovića, a Miloš Vojnović, kao direktni izvršilac ubistva Vidakovića osuđen je 17 godina zatvora.

Prema optužnici, na ova ubistva podstrekavali su ih Delibašić i Slobodan Šaranović, koji je bio glavni organizator ove grupe i nalogodavac ubistava.

Svi osim Cvetanovića, koji je direktni izvršilac ubistva, osuđeni su zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Goran Bojanić, koji je promijenio prezime u Maletić, osuđen je na godinu dana zatvora i to samo za pripadništvo ovoj kriminalnoj grupi, koju su prema optužnici organizovali Delibašić i Šaranović.

Koljenšić je nedostupan pravosudnim organima Srbije i živi u Crnoj Gori, koja ne želi da ga izruči Srbiji, a Slaviša Novaković je u bjekstvu.

Miloš Vojnović je priznao ubistvo Vidakovića i zaključio sporazumom sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koji je prihvatio sud, a prema kome u zamjenu za priznanje ubistva i svjedočenje u procesu treba da bude osuđen na minimalnu kaznu zatvora za krivično djelo teško ubistvo od 10 i po godina.

Njemu je u kaznu od 17 godina uračunata i ranija kazna po drugoj pravosnažnoj presudi.

Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a Miloš Vidaković 2. jula u Budvi iste godine.

Protiv Slobodana Šaranovića postupak je obustavljen zbog smrti s obzirom da je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi ispred svoje kuće.

Šaranović je iz osvete naložio ubistvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića, ubijen njegov brat Branislav Šaranović 2009. godine u Beogradu.

Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gdje izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

(Srna/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...