"CRNA LISTA" SVE DUŽA: SAD uvodi nove sankcije...

Sankcijama se zamrzavaju sredstva kompanija, zabranjuje se američkim kompanijama i pojedincima da posluju sa njima.

  • Ekonomija

  • 23. Jan. 2020  

  • 0

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je danas da su na “crnu listu” stavili još dvije kompanije sa sjedištem u Hong Kongu, po jednu iz Šangaja i Dubaija jer su pomagale iranskoj naftnoj kompaniji NIOC da izvozi robu vrijednu više miliona dolara čime su prekršile sankcije SAD.

U saopštenju se navodi da su sankcije uvedene firmi “Trilijans petrohemikal” i “Sejdž enerdži” iz Hong Konga, “Pikvju industri” iz Kine i “Binitko” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sankcijama se zamrzavaju sredstva kompanija, zabranjuje se američkim kompanijama i pojedincima da posluju sa njima.

 

Američka administracija uvela je sankcije za još dvije kompanije “Đijaksijang industri” iz Hong Konga i “Ojvangva petrohemikal” iz Šandonga te pojedincima ali Bajandrijanu koji je povezan sa “Trilijans petroleumom” i Žikingu Vangu, Kinezu povezanom sa “Ojvangvom” iz Šandonga.

Američko-iranske tenzije su u porastu od 2018. godine kada su SAD odlučile da se povuku iz nuklearnog sporazuma koji su svjetske sile postigle 2015. godine sa Teheranom.

(Srna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...