NEVIĐENA SENZACIJA, SLAVLJE JE TRAJALO DO JUTRA: Pogledajte kako je trećeligaš izbacio slavni Atletico Madrid iz Kupa Kralja…

Nogometaši Leonese napravili su senzaciju pobjedom protiv Atletico Madrida (2:1) nakon produžetaka u šesnaestini finala Kupa Kralja

  • Sport

  • 24. Jan. 2020  24. Jan. 2020

  • 1

U prvom dijelu nismo vidjeli golove, no sredinom drugog dijela Atletico je uspio povesti sa 1:0.

Joao Felix je upisao asistenciju, a mrežu Leonese zatresao je Correa. Ipak, domaći se nisu predavali i u samom finišu cijeli stadion je eksplodirao kada su poravnali na 1:1 fantastičnim golom Castanede koji je meč odveo u produžetke.

Očekivalo se da će Atletico u produžecima završiti posao, ali to se nije desilo. Leonesa je hrabro krenula i to im se isplatilo početkom drugog produžetka.

U 108. minuti Leonesa je povela sa 2:1 nakon čega je nastala prava ludnica na tribinama. Gudino je asistirao, a gol za erupciju oduševljenja i plasman dalje postigao je Sergio Benito.

Atletico Madrid je do kraja drugog produžetka pokušao zabiti gol i doći do penala, ali je Leonesa uspjela da zadrži prednost i izbaci iz Kupa Kralja madridski klub.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...