DAMIR MAŠIĆ OTVORENO PRIJETI SEBIJI IZETBEGOVIĆ: „Svi će položiti račune, pa makar bile i supruge najviših zvaničnika…“

O društveno-političkom trenutku u Bosni i Hercegovini za N1 televiziju govorio je Damir Mašić, član glavnog odbora SDP-a Bosne i Hercegovine i zastupnik u Federalnom Parlamentu

  • Mini market

  • 24. Jan. 2020  

  • 1

O odbijanju inicijative Denisa Bećirovića o izmjeni Izbornog zakona BiH prema kojoj nijedna osoba koja je izdržаla kaznu zatvora ne može biti kandidat niti imati bilo koju imenovanu, izbornu ni drugu javnu funkciju na teritoriji BiH, Mašić kaže:

To pokazuje u kakvom apsurdu živimo. Ne mogu shvatiti niti jednu normalnu osobu da prihvati da osuđeni ili optuženi za zločine sjede u institucijama. Mi u SDP-u smo nedavno imali aferu Zornić i odmah smo reagovali jer takva osoba ne može obavljati javne fukcije".

O otkazanoj tematskoj sjednici Federalnog parlamenta koja je trebala biti posvećena stanju u KCUS-u. ..

„Nekoliko godina SDP i ja pokušavamo na dnevni red staviti tačku o stanju u KCUS-u. Dvadesetjedna zastupnica i zastupnik su u skladu sa Poslovnikom zatražili održavanje sjednice i kada smo mislili da će doći do njenog održavanja mi šest dana pred održavanje dobijamo zvanični dopis od sekretarke da je otkazana, da Federalno ministarastvo zdravstva nije imalo dovoljno vremena da prikupi i dostavi sve informacije o stanju u zdravstvu. Predsjedavajući Mirsad Zaimović je izašao iz svoga okvira, prekršio je Poslovnik zato što je proširio temu. Mi nismo tražili raspravu o stanju u zdravstvu. Očigledno je taj dodatak služio za otkazivanje sjednice i očigledno menadžment Kliničkog centra ne želi polagati račune. U utorak ćemo se obratiti javnosti i najaviti naredne korake. Moraju znati da nas neće ušutiti i da nećemo odustati da se ova sjednica održi. Niti jedan pojedinac, pa makar on bio suprug ili supruga najviših državnih zvaničnika, neće izbjeći odgovornost od polaganja računa građanima i u Federaciji i u Kantonu Sarajevo“, kazao je Mašić u razgovoru za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...