MA, OVO NIJE MOGUĆE; KAKAV VELEMAJSTOR: Pogledajte gol godine u njemačkoj Bundesligi... (VIDEO)

Nogometaši Borussije Dortmund sinoć su u 19. kolu Bundeslige pobijedili Köln 5:1.

  • Sport

  • 25. Jan. 2020  

  • 0

Iako je u igru ušao tek u 65. minuti, prvo ime susreta opet je bio Erling Haland koji je pokazao da se savršeno uklopio u Borussijinu momčad.

Nakon što je u debiju protiv Augsburga zabio hat-trick, nevjerojatni Norvežanin jučer je zabio još dva gola, a drugi je bio posebno impresivan. Haland je pravovremeno krenuo na savršenu loptu Jadona Sancha i pobjegao protivničkoj obrani. Zaobišao je golmana, ali je otišao preširoko i lopta mu je na prvi pogled malo pobjegla prema gol aut liniji.

No, Norvežanin se brzo okrenuo i praktički iz mrtvog kuta savršeno pogodio u gol za konačnih 5:1. To mu je bio peti gol u dva nastupa za Borussiju, a svih pet zabio je za samo 61 minutu provedenu na terenu.

Haland je također srušio rekord Bundeslige postavši prvi igrač koji je zabio pet golova u prva dva nastupa po dolaska u ligu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...