PANIKA U HRVATSKOJ I HERCEGOVINI: Radnici koji grade Pelješki most mogu nam donijeti SMRT...

Portparol ogranka ove kineske firme Marijo Tevšić izjavio je za hrvatske medije da na mostu rade radnici iz svih pokrajina Kine

  • Mini market

  • 25. Jan. 2020  

  • 2

Nakon što se koronavirus brzinom svjetlosti počeo širiti po cijelom svijetu, mnoge zemlje počele su strahovati od tzv. kineske upale pluća. Taj strah nije zaobišao ni zemlje Balkana, posebno susjednu Hrvatsku, koja gradi Pelješki most.

 

Ne bi tu ništa sporno bilo da most ne gradi kineska kompanija “China Road and Bridge Corporation” (CRBC).

 Radnici su, naravno, Kinezi, a većina njih trenutno je na godišnjem odmoru. 

Portparol ogranka ove kineske firme Marijo Tevšić izjavio je za hrvatske medije da na mostu rade radnici iz svih pokrajina Kine te da su sada mnogi na godišnjem odmoru zbog proslave Nove godine. Nada se, kako kaže, da se o njihovu zdravlju brine i provjerava ga država u kojoj rade.

 

Inače, epidemiolozi ističu da je važno izbjegavanje bliskog kontakta s osobama koje imaju akutnu respiratornu infekciju; često pranje ruku, posebno nakon direktnog kontakta s bolesnim ljudima ili njihovom okolinom; izbjegavanje bliskog kontakta sa živim ili uginulim životinjama.

 

Putnici koji imaju simptome akutne respiratorne infekcije trebaju prilikom kašljanja i kihanja prekrivati nos i usta jednokratnim maramicama te prati ruke, a putnici koji unutar 14 dana po povratku iz Vuhana razviju povišenu tjelesnu temperaturu trebaju se javiti svom doktoru i dati do znanja da su bili u Vuhanu, poručuju stručnjaci.

 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...