HDZ PUCA PO ŠAVOVIMA: Nakon brojnih afera i skandala još jedan Plenkovićev ministar na izlaznim vratima, SUTRA PODNOSI OSTAVKU…

U međuvremenu je isplivalo još nekoliko krakova ministrove afere

  • Regija

  • 26. Jan. 2020  

  • 0

Jučer je u vladi Hrvatske održan novi sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, koji je posljednjih dana u središtu nekoliko afera.

Riječ je o drugom neugodnom sastanku za Kujundžića u samo nekoliko dana. Prvi je imao s premijerom Andrejem Plenkovićem, kojem je pokušao objasniti manjkavosti u svojoj imovinskoj kartici.

U međuvremenu je isplivalo još nekoliko krakova Kujundžićeve afere, jučer i nova afera s milijunima koje je od Ministarstva zdravstva dobio Kujundžićev susjed i partner, a grupa muškaraca u četvrtak je, pozivajući se pritom na Kujundžića, napala mladu novinarku koja je pokušala fotografirati njegovo zdanje kod Imotskog, za koje je "zaboravio" prijaviti gotovo pola ukupne površine kuće, a nije se sjetio ni okućnice s bazenom.

Zbog svega toga Kujundžić je na novom sastanku upozoren da šteti vladi i HDZ-u, a jedna od ideja iz vlade je bila da Kujundžić u kratkom roku podnese ostavku. No on je ostao pri stajalištu koje je iznio u petak na presici. Tada je rekao da mu "ne pada na pamet dati ostavku" i da će "ostati ministar do kraja mandata“.

Prema izvorima iz vlade Hrvatske, čini se da je Kujundžićev odlazak gotova stvar i da je samo pitanje hoće li sam otići ili će ga Plenković smijeniti.

Jedan izvor iz vlade je za N1 otkrio da bi Kujundžić ostavku mogao dati već u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...