SVETI SAVA, PA MILORAD DODIK: Nećete vjerovati zbog čega na službeni put ide srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine....

Nakon obraćanja, Dodik i Ninić prisustvovaće kulturno-umjetničkom programu u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" u Kučevištu

  • Mini market

  • 26. Jan. 2020  26. Jan. 2020

  • 0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik putuje sutra u dvodnevnu posjetu Skoplju, gdje će se sastati sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Sastanak Dodika i Pendarovskog biće održan sutra sa početkom u 17 sati, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nakon razgovora sa Pendarovskim, srpski član Predsjedništva BiH od 19 sati prisustvovaće Svetosavskoj akademiji, gdje će mu biti uručeno najveće priznanje srpskog naroda u Sjevernoj Makedoniji - Svetosavska povelja.

Odluku o dodjeli ovog velikog priznanja jednoglasno je donio Organizacioni odbor za obilježavanje nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji "Svetosavska nedjelja 2020", na prijedlog Srpske zajednice u toj zemlji.

Svetosavska povelja dodjeljuje se Dodiku za izuzetan doprinos u afirmisanju srpskog nacionalnog pitanja u cijelom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Makedoniji.

Lideru Srba u Republici Srpskoj ovo visoko priznanje dodjeljuje se i za zalaganje za uspostavljanja jedinstva unutar srpskog naroda u cjelini i uspostavljanje dobre saradnje i razumijevanja između Srpske i Republike Sjeverne Makedonije.

Na Svetosavskoj akademiji predviđeno je obraćanje srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije Olivera Spasovskog, a Svetosavski besjedu treblo bi da održi profesor Darko Tanasković.

Nakon akademije povodom Savindana, srpski član Predsjedništva BiH trebalo bi da prisustvuje svečanoj večeri sa istaknutim ličnostima iz javnog i društvenog života Sjeverne Makedonije.

Drugog dana posjete Skoplju, Dodik će obići naselje Kučevište-Skopska Crna Gora, gdje će ga dočekati predsjednik Srpskog kulturnog, prosvjetnog i informativnog centra Bogoljub Ninić.

Nakon obraćanja, Dodik i Ninić prisustvovaće kulturno-umjetničkom programu u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" u Kučevištu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...