KOŠARAC O UVOZU RIBE IZ KINE DOK EPIDEMIJA HARA: "Bez razloga za brigu"

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac kazao je danas za N1 da je obavio razgovore s predstavnicima Kancelarije za veterinarstvo te da im je dao upute da u narednom periodu izvršavaju posebne provjere ribe koja se iz Kine uvozi u BiH.

  • Politika

  • 26. Jan. 2020  

  • 1

Poručio je da građani u tom kontekstu nemaju nikakvog razloga za zabrinutost.

Podsjećamo, broj stradalih u Kini od epidemije korona virusa popeo se na 56, objavili su u nedjelju lokalni mediji.

“Tokom protekla 24 sata prijavljeno je 688 novih potvrđenih slučajeva, 1.309 sumnjivih slučajeva i 15 smrtnih slučajeva od bolesti. Situacija sa upalom pluća rezultirala je sa ukupno 56 smrtnih slučajeva, dok 49 osoba oporavilo, a 2.684 se vode kao sumnjivi pacijenti“, objavila je novinska agencija Xinhua pozivajući se na Nacionalnu zdravstvenu komisiju Kine.

Pažnju bh. javnosti danas je privukla informacija da je autobus u kojem se nalaze turisti iz kineskog Wuhana, grada iz kojeg je krenula epidemija korona virusa, stigao sinoć, prema pisanju portala Index.hr, u Hrvatsku, a uskoro bi trebao ući u Bosnu i Hercegovinu.

(N1/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...