TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite pečeni krompir s lukom i oduševite ukućane.. (VIDEO)

Naš današnji recept nastaje za pola sata, a nestaje u trenu

  • Gastro

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

SASTOJCI

2 krompira

1 režanj bijelog luka

1 glavica crvenog luka

peršin

ulje

sol

PRIPREMA

Krompir ogulimo i narežemo na ploške, a luk nasjeckamo na kolutove. U tavu stavimo maslac da se rastopi, na maslac stavimo pržiti luk 3-4 minute.

Kad je luk omekšao izvadimo ga na stranu. U tavu stavimo preostali maslac, pričekamo da se rastopi i na njega dodamo narezani krompir. Krompir pržimo do zlatno žute boje 10-ak minuta.

Preko krumpira protisnemo režnjeve češnjaka, još jednom sve zajedno izmiješamo, dodamo luk i ugasimo vatru. Svježi peršin ugrubo nasjeckamo i posipamo preko krumpira i izmiješamo.

Dobar tek!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...