SADA JE SVE JASNO: Ovo je razlog zbog kojeg Trumpove sankcije Kinezima ne mogu ništa…

Tokom 2019. godine toj zemlji je isporučeno 158 miliona pametnih telefona, što je rast od 7% na godišnjoj razini

  • Ekonomija

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

Prema istraživanju tvrtke Counterpoint Research čini se kako je Indija trenutačno drugo najveće tržište pametnih telefona na svijetu, iza Kine, dok je SAD na trećem mjestu.

Tokom 2019. godine u Indiji je isporučeno 158 miliona pametnih telefona, što je rast od 7% na godišnjoj razini. Što se tiče indijskog tržišta pametnih telefona ono je raslo ponajprije zahvaljujući velikoj aktivnosti kineskih proizvođača pametnih telefona, 72% isporučenih telefona na tržištu bilo je od strane kineskih proizvođača kao što su Xiaomi, Vivo, Realme i Oppo.

Indija je trenutačno najveće tržište za Xiaomi te je po rezultatima čak i ispred domaćeg kineskog tržišta (rast od 5% na godišnjoj razini za Xiaomi u Indiji). Tvrtka Realme je tokom 2019. godine rasla za čak 255% na indijskom tržištu, dok je Vivo rastao za 76%. Samsungove isporuke pale su za 5% na godišnjoj razini, dok je Apple rastao u četvrtom kvartalu godine na krilima iPhone 11 pametnih telefona.

Što se tiče zastupljenosti na indijskom tržištu, Xiaomi je vodeći s udjelom od 28%, Samsung je drugi s udjelom od 21%, nakon čega slijede Vivo (16%), Realme (10%) i Oppo (9%).

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...