NIKO MU NE MOŽE ODOLJETI: Danas pravimo CORN DOG, specijalitet za kojim su Amerikanci poludijeli… (VIDEO)

Varijantu popularnog hot doga s kukuruzom izmislio je teksašanin Neil Fletcher 1942. godine i prezentirao na teksaškom državnom velesajmu, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 28. Jan. 2020  

  • 0

SASTOJCI

8 hrenovki

150 g brašna

150 g kukuruzne krupice

3 kašikice šećera

1/2 vrećice praška za pecivo

1 kašikica mljevene čili papričice

3 jaja

2 dl mlijeka

ulje

sol

PRIPREMA

U jednoj zdjelici pomiješamo sve suhe sastojke sa 1 kašikicom soli, a u drugoj zdjelici pomiješamo jaja, mlijeko, 2 kašike ulja te sve zajedno dobro istučemo pjenjačom.

Sada pomiješamo sastav obiju zdjelica i izmiješamo glatku smjesu koja ne smije biti prerijetka.

Hrenovke nabodemo na štapiće, umačemo ih u dobivenu smjesu i uranjamo u vrelo ulje oko 2 minute dok sa svih strana ne posmeđe (lakše je ako je posuda za prženje uska i dovoljno visoka da u nju možemo uroniti cijelu dužinu hrenovke, a da nam drveni štapić viri iznad ulja jer na taj način lakše vadimo corn dog iz ulja i ne mastimo štapić).

Corn dog vadimo na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...