DAČIĆ POLUDIO, CRNOGORCIMA PRIJETI DA ĆE SRBIJA UZVRATITI ISTOM MJEROM: Mlatiće ih po Beogradu BEZ MILOSTI...

„Naravno da ćemo reagovati na svaki napad na Srbe, jer nećemo valjda dočekati to vreme gde će biti nepoželjne srpske registarske tablice u Crnoj Gori, da će se neko prebijati zbog pokazivanja tri prsta ili, ako se sećate da je Crna Gora izrazila protest zbog pokušaja paljenja crnogorske zastave

  • Regija

  • 28. Jan. 2020  28. Jan. 2020

  • 1

Srbija će se recipročno odnositi prema svim potezima Crne Gore, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući sastanak koji je sinoć hitno sazvao predsjednik Aleksandar Vučić povodom pogoršane situacije u regionu, a naročito u Crnoj Gori.

Dačić je novinarima kazao da je sastanak sazvan naročito nakon incidenta, odnosno napada na mladića u Podgorici koji je pokazao tri prsta, nakon čega je prebijen.

„Analizirali smo situaciju na tom sastanku, nadležni državni organi su se obratili crnogorskim državnim organima za informaciju o kakvom se incidentu radi, da li je reč o etničkom, da li su motivi etnički, odnosno da li je reč o nasilju prema Srbima, jer ne verujem da je taj mladić mogao da ugrozi više desetina ili stotina ljudi sam, jedino ukoliko to ugrožavanje nije podizanje tri prsta“, kazao je Dačić.

Govoreći o recipročnim mjerama, šef srpske diplomatije je kazao da je Ministarstvo spoljnih poslova uskratilo broju dva u crnogorskoj ambasadi u Beogradu prisustvo na sastancima u državnim institucijama.

Prema njegovim riječima, problemi u Crnoj Gori nisu isprovocirani iz Srbije, naprotiv, oni se smiruju uravnoteženim reakcijama vlasti iz Beograda.

Ističe da za probleme nastale u toj državi mora da postoji odgovornost unutar same Crne Gore, da se vodi dijalog, da se na miran način rješavaju problemi, za šta je, kako kaže, Srbija životno zainteresovana.

„Naravno da ćemo reagovati na svaki napad na Srbe, jer nećemo valjda dočekati to vreme gde će biti nepoželjne srpske registarske tablice u Crnoj Gori, da će se neko prebijati zbog pokazivanja tri prsta ili, ako se sećate da je Crna Gora izrazila protest zbog pokušaja paljenja crnogorske zastave, šta ćemo sa snimcima koji pokazuju uriniranje nad srpskom zastavom, na šta se nije oglasila zvanična Crna Gora“, naveo je šef srpske diplomatije i podsjetio da su zvaničnici iz Srbije osudili pokušaj paljenja crnogorske zastave u Beogradu.

Kako je dodao — zvanični Beograd želi smirivanje situacije.

„Mi uopšte ne osporavamo crnogorsku državnost, ali antisrpstvo u Crnoj Gori — to ne može da naiđe na aplauz iz Beograda“, istakao je i dodao da Srbija čvrsto stoji iza interesa i prava srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori, prenosi je Tanjug.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...