OMILJENI DODIKOV TAJKUN ZA RUBRIKU „VJEROVALI ILI NE“: Kako je Pavlović kupio imovinu koju mu je zaplijenila Bobar banka…

Bobar banka prodala je za 1,1 milion KM imovinu firme „VNC nekretnine“ Slobodana Pavlovića firmi „Slobomir nekretnine“ koja je takođe u njegovom vlasništvu.

  • Ekonomija

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 0

Na jučer održanom ročištu za prodaju nepokretnosti u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, shodno odluci Odbora povjerilaca Bobar banke, imovina „VNC nekretnina“ je prodata kako bi se naplatila potraživanja od 4,2 miliona KM, koliko Slobodan Pavlović duguje Bobar banci.

Riječ je o hladnjači u krugu Fabrike za preradu voća i povrća „Sava Semberija“, do koje nema pristupnog puta, te zemljište koje se nalazi preko puta Slobomir P Univerziteta.

Rok da “Slobomir nekretnine” plate ovu imovinu je 30 dana.

Tokom 2016. i 2017. godine Pavlović je Bobar banci vratio 474.551 KM, ali je i pored uplata stalno bio u kašnjenju od dva do tri mjeseca, zbog čega je potraživanje Bobar banke završilo na sudu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...