SEBIJA IZETBEGOVIĆ POSRAMILA MAŠIĆA I ĆUDIĆKU: "Neznalice, ništa u našem radu nije šokantno, stanje na KCUS-u nije tajna" (VIDEO)

Komentar na jučerašnje, ali i današnje optužbe opozicije, dala je i Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

  • Politika

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 3

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u prvom satu održavanja pretvorila se u nastavak press konferencije koju je 28. januara održala opozicija u ovom Parlamentu, gdje se tražila posebna tematska sjednica o stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, prenosi N1.

SDP-ov zastupnik Damir Mašić je insistirao na novom terminu i zakazivanju sjednice, i to u što kraćem roku. Odgovor nije dobio - uz obrazloženje da određene zdravstvene institucije nisu poslale izvještaj o radu.

Komentar na jučerašnje, ali i današnje optužbe opozicije, dala je i Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

"Stanje u KCUS-u nije tajna, transparentan rad u svakom smislu, ali je veliki problem razgovarati sa ljudima koji su u opoziciji, osobito ako su neznalice kao što su pokazali Mašić i Ćudić. Svaka rečenica im počinje i završava sa šokantno. Ništa u našem radu nije šokantno, šokantno je ono što smo zatekli na KCUS-u, cifre u kojima su reprezentacije iznosile do pola miliona KM godišnje", rekla je Izetbegović.

Ona je kazala da kada je došla na KCUS našla nestašicu lijekova i materijala za rad, kao i užasavajuće uslove za rad osoblja i boravak pacijenata.

SDP je ranije poručio da je namjera SDA da neodržavanjem sjednice o stanju na KCUS-u od javnosti i izabranih predstavnika građana zaštite svoje kadrove u toj instituciji.

(Oslobođenje)     

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...