SKRIVEN ISPOD "NAJLONA": Je li ovo švedski bolid sposoban za 500 km/h? (FOTO)

Ekskluzivni švedski proizvođač je na društvenim mrežama podijelio nekoliko fotografija sa skupa svojih distributera; jedna je posebno zanimljiva...

  • Auto

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 0

Jedna od fotografija prikazuje interijer Koenigseggovog pogona, a u njemu su ispod crnih prekrivača skriveni bolidi. Za jednog mnogi vjeruju kako je nova verzija modela Jesko, a koja će biti prikazana na skorašnjem salonu u Ženevi.

Dovoljan razlog da se ipak posjeti ženevski salon koji mnogi preskaču. Uostalom, na istom mjestu ćemo moći vidjeti i proizvodnu izvedbu Rimčevog C_Two. Vratimo se Šveđanima i ponovimo otprije poznate informacije kako se sprema konceptni bolid sposoban da vozi preko 300 mph, pa i preko 500 km/h. Time se još jednim rekordom želi zatvoriti usta konkurenciji, posebno onoj iz Bugattija. Obistine li  se najave, Mission 500 će biti brži i od Chirona Super Sport 300+.

Za drugi tajnoviti izložak je doista teško reći bilo kakve informacije. Nagađanja idu od toga da je to „samo“ Regera, do one kako je Koenigsegg konačno složio „pristupačan“ supersportski automobil. Pokaže li se potonja informacija istinita, bio bi to najjeftiniji automobil s preko 1000 KS. Stajao bi tek nešto manje od milijun eura.

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...